SYLITJaana Yliselä

Hei ! Olen Sylipaikan äitihahmo ja yrittäjä, 49v kahden pojan, Santerin ja Jeren äiti, Lapualaisen yrittäjämieheni Jan-Markuksen vaimo, Kotoisin olen Keski-pohjanmaan ja Savon rajalta Pyhäjärveltä ja Lapualainen vuodesta 1999! 

KIRKONUORISOTYÖNOHJAAJA vuodesta 1994 ( Pieksämäen Sisälähetysseuran Opisto nyk.AMK) Työurani alussa olen tehnyt kirkonnuorisotyönohjaajan töitä  kymmenessä eri seurakunnassa niin Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Savossa kuin  Päijät -Hämeessä  päätyen Kauhajoen, Kristiinankaupungin ja Suonenjoen kautta Lapualle :) Toimin varhaisnuorisotyössä, rippikoulu ja nuorisotyössä, lähetys ja pyhäkoulusihteerinä kuin vastaavana lastenohjaajana. Työkuviot ovat olleet mm. leirikoulutoiminta, kummikoulut, kymppisynttärit, pääsiäisvaellus, Walkers- yökahvilatoiminta, äiti-lapsikerhot, kesäkerhot, askarteluillat, rippikoulut, nuorten illat, suurleirit, JiiPee lehden projektit....

Opiskeluajan harjoittelupaikat olivat Jyväskylässä ja Petroskoissa Venäjällä.

1990-luvun alussa toimin Pyhäjärvellä 4H-neuvojana ja ennen sitä sain kokemusta seurakunnan kerhonohjaajana ja isosena sekä  4H-kerhonohjaajana.  Myös Seurakunnan nuorisotyöntekijänä olin jo ennen opiskeluja.  4H uralla minut on palkittu maakunta ja Liiton valtakunnallisella Stipendillä. Yläasteella, Lukiossa ja opiskeluaikoina toimin tukioppilaana ja oppilaskunnassa. 

LASTENOHJAAJA VUODESTA 2005  ( Lapuan Kristillinen opisto) Lastenohjaajaksi opiskelun ohessa tein töitä Kauhavan seurakunnassa varhaisnuorisotyötä ja  Seinäjoen seurakunnassa lastenohjaajana. Lastenohjaajaksi valmistuttuani toimin Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa, ajatellen että se on minun juttuni, mutta ajatus muuttuikin siihen, että ryhdyimme Marin, opiskelukaverini kanssa ryhmäperhepäiväkoti yrittäjiksi. Sylipaikka  v. 2007.

 Olen suorittanut mm. EA-kurssit, Hygieniapassin, lasten yleisurheiluohjaajan ja yu-kilpailutuomarikurssin. 

Vapaa-ajalla ohjaan Gospeljumppaa Lapuan Tuomiokirkkoseurakunnassa, toimin Lapuan Virkiän Yleisurheilujaostossa sekä ohjaan lapsia yleisurheilun eri lajeihin.

 Käsityöt, askartelu ja ruuanlaitto ovat lähellä sydäntäni <3 


 
                                           
Mari  Mäkinen

Olen Sylipaikan " äitisyli" , pehmoinen ja iloinen luovuuden aurinko, ehta Lapualainen vuodesta 1972. Vuosien varrella olen saanut elämän kokemusta omalta maatilalta 1993-2014 sekä maatalouslomittajana. 2002-2005 toteutin yhden unelmistani ja opiskelin Lapuan Kristillisellä opistolla lastenohjaajaksi.

Olin kaksi vuotta lapsuuteni haaveammatissa seurakunnan lastenohjaajana, josta sain ahaa-elämyksen eräänä torstaina, omasta hoitopaikasta lokakuusta 2006. Kimppaan pyysin sieluni siskon Jaanan ja 9 kuukauden odotus ajan jälkeen syntyi RAKAS  LAPSEMME  SYLIPAIKKA  - ja sinetöimme ikuisen liittomme. 

Arkea ja pyhää kanssani jakaa ihanassa kodissamme mieheni Vesa, Mei-koira ja Rouva Cudi Lyn-kissa. Olen onnellinen Laurin, Sofian ja Aaron äitiydestä, anoppikokelaana olosta ja varamumman tittelistä.

Minut voi bongata vetämässä/jumppaamassa gospel jumppaa, liikkumasta ympäri pitäjää ja shoppailemasta milloin mistäkin. Jos minua ei näy olen lataamassa akkuja Kätkänjärvellä mökillä auringonlaskussa.
                                                                   Heli Latvala

 Olen Latvalan Heli ja asustelen Lapuan Haapakosken Männikössä mieheni kototilalla. Perheeseeni kuuluvat mieheni Anssi sekä lapsemme Topias, Eveliina, Karoliina ja Vilhelmiina.  

Lähtöisin olen Jyväskylästä, mutta olen asustellut Lapualla jo lähes 20 vuotta. Alkuperäinen koulutukseni on kaupalliselta puolelta, mutta vuosien varrella olen tehnyt niin kaupallisen alan töitä kuin monia muitakin, mm. Lapuan kaupungilla. Mielestäni tärkeimmät "työvuoteni" -kokonaista 15 vuotta- olen viettänyt kotona, omia lapsia hoitaen. 

Vapaa- aikani vietän kotoillen; puutarhassa möyrien sekä perheeni kanssa touhuten. 


                                                     

Helena Pihlaja

Heippa. Olen Helena 30v, Varsinais-Suomesta Pohjanmaalle  2008 muuttanut kolmen lapsen äiti.  Sylipaikassa olen ollut  jo vuodesta 2009, joista ekat pari vuotta olin oppisopimusopiskelijana. Valmistuin keväällä 2011 lastenohjaajaksi ja sain jäädä sen jälkeen tänne töihin. 

Asun perheeni kanssa Kauhavalla, mutta tykkään reissata usein kotikulmille, jossa asuu äitini ja siskoni perheineen. Antti Lautamäki

Moro! Nimeni on Antti Lautamäki ja olen valmistunut lastenohjaajaksi keväällä 2019. Olen vuosien varrella työskennellyt Seinäjoella ja Lapualla eri mittaisissa sijaisuuksissa ja myös koulun harjoitteluiden takia on tullut tutustuttua moniin eri päiväkoteihin. Minun onnekseni pääsin töihin tänne Sylipaikkaan ja olenkin Sylipaikan ainut mieshoitaja. Ennen hoitoalaa työskentelin myyjänä, mutta en kokenut työtä omakseni. Tällä alalla tunnen olevani oikealla paikalla!

Vapaa-aikaa tykkään viettää perheeni kanssa kotona ja myös kuntosalilla tulee käytyä.
Katariina Lassila


Oona Alanen


Kristiina HeikkiläSyliini suljen, Kanssasi kuljen, Käsilläni kannan, Rakkautta annan!