SYLIT
Jaana Yliselä

Hei ! Olen Sylipaikan äitihahmo ja yrittäjä, 48v kahden pojan, Santerin ja Jeren äiti, Lapualaisen yrittäjämieheni Jan-Markuksen vaimo, Kotoisin olen Keski-pohjanmaan ja Savon rajalta Pyhäjärveltä ja Lapualainen vuodesta 1999! 

KIRKONUORISOTYÖNOHJAAJA vuodesta 1994 ( Pieksämäen Sisälähetysseuran Opisto nyk.AMK) Työurani alussa olen tehnyt kirkonnuorisotyönohjaajan töitä  kymmenessä eri seurakunnassa niin Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Savossa kuin  Päijät -Hämeessä  päätyen Kauhajoen, Kristiinankaupungin ja Suonenjoen kautta Lapualle :) Toimin varhaisnuorisotyössä, rippikoulu ja nuorisotyössä, lähetys ja pyhäkoulusihteerinä kuin vastaavana lastenohjaajana. Työkuviot ovat olleet mm. leirikoulutoiminta, kummikoulut, kymppisynttärit, pääsiäisvaellus, Walkers- yökahvilatoiminta, äiti-lapsikerhot, kesäkerhot, askarteluillat, rippikoulut, nuorten illat, suurleirit, JiiPee lehden projektit....

Opiskeluajan harjoittelupaikat olivat Jyväskylässä ja Petroskoissa Venäjällä.

1990-luvun alussa toimin Pyhäjärvellä 4H-neuvojana ja ennen sitä sain kokemusta seurakunnan kerhonohjaajana ja isosena sekä  4H-kerhonohjaajana.  Myös Seurakunnan nuorisotyöntekijänä olin jo ennen opiskeluja.  4H uralla minut on palkittu maakunta ja Liiton valtakunnallisella Stipendillä. Yläasteella, Lukiossa ja opiskeluaikoina toimin tukioppilaana ja oppilaskunnassa. 

LASTENOHJAAJA VUODESTA 2005  ( Lapuan Kristillinen opisto) Lastenohjaajaksi opiskelun ohessa tein töitä Kauhavan seurakunnassa varhaisnuorisotyötä ja  Seinäjoen seurakunnassa lastenohjaajana. Lastenohjaajaksi valmistuttuani toimin Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa, ajatellen että se on minun juttuni, mutta ajatus muuttuikin siihen, että ryhdyimme Marin, opiskelukaverini kanssa ryhmäperhepäiväkoti yrittäjiksi. Sylipaikka  v. 2007.

 Olen suorittanut mm. EA-kurssit, Hygieniapassin, lasten yleisurheiluohjaajan ja yu-kilpailutuomarikurssin. 

Vapaa-ajalla ohjaan Gospeljumppaa Lapuan Tuomiokirkkoseurakunnassa, toimin Lapuan Virkiän Yleisurheilujaostossa sekä ohjaan lapsia yleisurheilun eri lajeihin.

 Käsityöt, askartelu ja ruuanlaitto ovat lähellä sydäntäni <3 


 
                                           
Mari  Mäkinen

Olen Sylipaikan " äitisyli" , pehmoinen ja iloinen luovuuden aurinko, ehta Lapualainen vuodesta 1972. Vuosien varrella olen saanut elämän kokemusta omalta maatilalta 1993-2014 sekä maatalouslomittajana. 2002-2005 toteutin yhden unelmistani ja opiskelin Lapuan Kristillisellä opistolla lastenohjaajaksi.

Olin kaksi vuotta lapsuuteni haaveammatissa seurakunnan lastenohjaajana, josta sain ahaa-elämyksen eräänä torstaina, omasta hoitopaikasta lokakuusta 2006. Kimppaan pyysin sieluni siskon Jaanan ja 9 kuukauden odotus ajan jälkeen syntyi RAKAS  LAPSEMME  SYLIPAIKKA  - ja sinetöimme ikuisen liittomme. 

Arkea ja pyhää kanssani jakaa ihanassa kodissamme mieheni Vesa, Mei-koira ja Rouva Cudi Lyn-kissa. Olen onnellinen Laurin, Sofian ja Aaron äitiydestä, anoppikokelaana olosta ja varamumman tittelistä.

Minut voi bongata vetämässä/jumppaamassa gospel jumppaa, liikkumasta ympäri pitäjää ja shoppailemasta milloin mistäkin. Jos minua ei näy olen lataamassa akkuja Kätkänjärvellä mökillä auringonlaskussa.
                                                                   Milla Miiluniemi

Valmistuin 2008 Lastenohjaajaksi Lapuan kristilliseltä opistolta. Olen työskennellyt Lapualla, Kauhavalla ja Seinäjoella henkilökohtaisena avustajana ja lastenohjaajana. Perhepäivähoitajan työtehtävät ovat tulleet minulle myös tutuksi hoitolasten omassa kodissa. Työhistoriani aikana olen ollut Sylipaikassa moneen otteeseen töissä tehden erimittaisia sijaisuuksia. Syksystä 2014 lähtien olen ollut Sylipaikassa Onnin puolella lastenohjaajana.

Olen 29 vuotias naisen alku Hirvijoen kylästä ja perheeseeni kuuluu mies Micke, tyttäremme MIlea ja esikois poikani Mico. Siskot Maiju ja Minttu, äiti Satu joka asustaa Lapualla ja iskä Jari Kauhavalla. Lapsuuteni ja alku nuoruuteni olen asunut Kauhavalla Nahkalan kylässä. Muutimme äidin ja siskojeni kanssa Lappajärvelle vuonna 2004. Valmistuttuani 2008 kesällä muutin Lapualle töiden perässä ja sillä tiellä ollaan edelleen!

Vapaa aikani vietän Micon kanssa ahkerasti lenkkeillen ja eri aktiviteetteja käyttäen ja kaverit on myös lähellä sydäntä. 


                                           


Heli Latvala

 Olen Latvalan Heli ja asustelen Lapuan Haapakosken Männikössä mieheni kototilalla. Perheeseeni kuuluvat mieheni Anssi sekä lapsemme Topias, Eveliina, Karoliina ja Vilhelmiina. 

Aloitin opiskeluni lastenohjaajaksi 1.3.2015 oppisopimuksella ja työssäoppimispaikkani on Sylipaikka. 

Lähtöisin olen Jyväskylästä, mutta olen asustellut Lapualla jo lähes 20 vuotta. Alkuperäinen koulutukseni on kaupalliselta puolelta, mutta vuosien varrella olen tehnyt niin kaupallisen alan töitä kuin monia muitakin, mm. Lapuan kaupungilla. Mielestäni tärkeimmät "työvuoteni" -kokonaista 15 vuotta- olen viettänyt kotona, omia lapsia hoitaen. 

Vapaa- aikani vietän kotoillen; puutarhassa möyrien sekä perheeni kanssa touhuten. 


                                                       Julia Haapoja

Heippa! Olen Julia, 24v Lapualainen. Valmistuin Lapuan kristilliseltä opistolta vuonna 2013 lastenohjaajaksi. 

Työkokemusta sain opiskelujeni aikana roppakaupalla harjoitteluista sekä tekemällä sijaisuuksia niin paljon kuin koulu antoi myötä. Siinä tulikin kierrettyä lähes kaikki Lapuan päiväkodit ja ryhmikset läpi mukaanlukien Sylipaikka.

Valmistuttuani sain heti kesätöitä Kissankellon päiväkodista josta jatkoin syksyllä Liuhtarin päiväkotiin jossa vietin lähes kolme vuotta lastenohjaajana sekä ryhmäavustajana. Sitten sai uudet tuulet puhaltaa ja pääsin Sylipaikkaan Halin puolelle töihin. Halissa aloitin tammikuussa 2016 jolloin Hali avasi ovensa ensimmäisen kerran.

Työskentelen myös Lapuan kuntopisteellä ryhmäliikunnan ohjaajana, sieltä minut löytää lähes joka ilta ohjaamasta taikka jumppaamasta muiden mukana. Urheilutaustaa minulla on ihan pienestä tytöstä asti jolloin aloitin painimaan, siinä ohella tuli hiihdettyä, yleisurheiltua ja vähän suunnistettuakkin mutta paini vei mukana 13 vuoden ajan. 

Perheeseeni kuuluu avopuolisoni Ristomatti,  äiti Leena, isä Janne,  pikkusiskot Emilia, Elle, Amanda ja Laura sekä isoveli Henry.  Unohtamatta tietenkään äitini luona vahtivaa jackrusselinterrieri Kingiä ja isäni luona vahtivaa rottweiler Ricoa.


                


Helena Pihlaja

Heippa. Olen Helena 29v, Varsinais-Suomesta Pohjanmaalle  2008 muuttanut kolmen lapsen äiti.  Sylipaikassa olen ollut  jo vuodesta 2009, joista ekat pari vuotta olin oppisopimusopiskelijana. Valmistuin keväällä 2011 lastenohjaajaksi ja sain jäädä sen jälkeen tänne töihin. 

Asun perheeni kanssa Kauhavalla johon kuuluu mieheni Ari sekä lapset Silja, Aapo ja Aada. Reissaan usein kotikulmille, jossa asuu äitini ja siskoni perheineen.   Riitta-Syli Vähä-Koivisto


Tässä esittäytyy Sylipaikan uusin syli, 46-vuotias Riitta Vähä-Koivisto. Tämä syli on aika pitkä, sillä minut ensimmäistä kertaa nähdessään lapset olivat pohtineet, että toivottavasti Riitta ei lyö päätään lamppuun..

Riitta-Sylin työura alkoi 25-vuotiaana, kun olin valmistunut luokanopettajaksi Jyväskylästä. Sain tuolloin työpaikan Lapuan kaupungilta ja tuossa työssä olen ollut näihin päiviin saakka. Pääasiassa olen työskennellyt eskariopena, joinakin vuosina olen työskennellyt myös muiden kouluikäisten kanssa.

Tässä kohtaa elämää asun juuri meille johdatetussa kodissa rakkaan aviomiemeni Markun ja kolmen niiiiiiiiiiin minulle rakkaan lapsen kanssa. Harrastuuksini luen lastenhoidon ja ystävyyssuhteiden hoidon lisäksi lukemisen, käsityöt, laulun ja pianonsoittelun. Käyn ihanassa uskonsolussa sekä laulan lauluryhmä Tuikussa.

 Pääasiassa olen eskariopena eskarilaisille klo 9-14 ja sekä ennen että jälkeen Helmieskarilaisten tuloa, työskentelen Halissa pienempien lasten kanssa. Iloitsen kovasti työpaikastani! Toivon, että voin välittää sitä lapsirakkaan sydämmeni ilon läikähdystä jokaiselle työssäni kohtaamalle lapselle ja aikuiselle, jokaiselle Isän Jumalan luomalle ihanalle ihmelle. 

   Syliini suljen, Kanssasi kuljen, Käsilläni kannan, Rakkautta annan!